“Beter spoor nodig om vliegtuig te kunnen inwisselen voor trein”

Als we vliegen voor treinen willen vervangen, dan moet de politiek meer werk maken van het spoor. Dat stelt voorman Pier Eringa van NGinfra.

Pier Eringa: “de wens bij veel politieke partijen is dat er meer met de trein gereisd wordt in plaats van het vliegtuig. Ondertussen is de Europese spoorinfrastructuur krakkemikkig; een lappendeken aan veiligheids- en stroomsystemen. Als we ons willen verbinden met Europese steden, moeten we een actief beleid voeren om ons spoor beter aangesloten te krijgen. Maar in de praktijk is er vanuit de politiek aandacht voor blaadjes op de rails en de wissel die het niet deed”.

De komende jaren staan er weinig grote werken op de planning in de infrastructuur, waardoor de verwachte bevolkingsgroei niet wordt vertaald in beleid. Dat moet anders, vindt Eringa: “we nemen infrastructuur voor lief en missen het pas als er iets misgaat. We moeten in Den Haag veel meer onze boodschap overbrengen dat we aan de toekomst van Nederland moeten werken, want er is veel werk aan de winkel.

Lees het hele artikel hier: https://lnkd.in/ed4-DBa

Terug naar overzicht