SIM-CI wordt vanaf vandaag MOVICI

Simuleringsplatform SIM-CI heet vanaf vandaag MOVICI (Modelling and Visualizing Critical Infrastructures). NGinfra-MOVICI modelleert, simuleert en analyseert cross-sectorale infrastructuurvraagstukken. Omdat de oplossing vaak ligt in het gehele systeem.

Weg, spoor, havens, vliegvelden, elektriciteit, gas, water,riolering, telecom en data; onze samenleving draait op infrastructuur. De netwerken liggen dicht bij elkaar. Infrastructuren zijn bovendien afhankelijk van elkaar. Werkzaamheden bij de één, hebben impact op de ander. Het softwareplatform van MOVICI visualiseert de cross sectorale use-cases van de NGinfra partners en rekent die door. MOVICI geeft met infrastructuurdata en rekenmodellen van de NGinfra partners inzicht in kansen en risico’s.

De software is volledig geïntegreerd in de NGinfra samenwerking. Veilig en betrouwbaar data, modellen, kennis en inzichten met elkaar delen; dat is de grondslag. Gezamenlijk onderzoek naar kansen en risico’s in het hele infrastructuursysteem betekent uiteindelijk minder kosten en minder hinder voor de samenleving.

Het eerder onder Alliander opererende SIM-CI is sinds 1 augustus onder de gelederen van NGinfra. De naamsverandering naar MOVICI gaat samen met een nieuwbeeldmerk dat is afgeleid van de huisstijl van NGinfra

NGinfra – Next Generation Infrastructures – is het kennisplatform van Havenbedrijf Rotterdam, ProRail, Rijkswaterstaat, Schiphol, Alliander en Vitens. Samen maken zij zich vanuit een cross- sectorale invalshoek sterk voor infrastructuur die toekomstbestendig is en adequaat inspeelt op drie grote transities: digitalisering, energie en urbanisatie.

Terug naar overzicht